zondag 31 maart 2013

OVER DE BANDLEDEN

HARRY STYLES
Harry Edward Styles, geboren op 1 februari 1994, komt uit Holmes Chapel, Cheshire, Engeland. Zijn moeder heet Anne Cox en zijn vader Des Styles; hij heeft ook een oudere zus, Gemma. Hij was zeven jaar toen zijn ouders scheidden, zijn moeder hertrouwde later.
Styles was de leadzanger van de band White Eskimo met als hoofdgitarist Haydn Morris, basgitarist Nick Clough en drummer Will Sweeny. Ze hebben één keer met de Battle Of The Bands Competition meegedaan en die wonnen ze. Toen hij kind was, hield Harry al van zingen; hij noemt Elvis Presley zijn belangrijkste muzikale invloed. Harry rekent ook zijn contemporaine collega's Foster the People en Coldplay tot zijn muzikale invloeden.
 
ZAYN MALIK
Zain Javadd "Zayn" Malik,geboren op 12 januari 1993, komt uit West Lane Baildon, Bradford, Engeland. Hij is geboren in het Saint Luke-ziekenhuis in Bradford. Zijn vader, Yasser, is van Brits-Pakistaanse afkomst en zijn moeder Tricia Malik (geboren als Brennan) is Brits. Hij heeft één oudere zus, Doniya, en twee jongere zusjes, Waliyha en Safaa. Hij groeide op in East Bowling en was leerling op de Lower Fields lagere school. Daarna ging hij naar de Tong middelbare school, een staatsschool. Malik paste niet bij zijn twee vorige scholen wegens zijn gemengde afkomst. Hij zei dat nadat hij en zijn oudere zus van school waren gewisseld, hij zich beter voelde. Nadat hij op twaalfjarige leeftijd op de andere school was terechtgekomen, begon hij trots te zijn op zijn uiterlijk. Hij heeft momenteel een relatie met Perrie Edwards, bandlid van de Britse girlband Little Mix.
 
LIAM PAYNE
Liam James Payne, geboren op 29 augustus 1993, komt uit Wolverhampton, West Midlands, Engeland. Payne had al eerder auditie gedaan voor X-Factor, in 2008, toen hij 14 was, maar Simon Cowell dacht dat hij er nog niet klaar voor was en vroeg hem twee jaar later terug te komen. Zijn ouders heten Karen en Geoff. Hij heeft twee oudere zussen, Ruth en Nicola. Tot hij 4 jaar was, werd hij regelmatig getest in het ziekenhuis nadat dokters hadden gemerkt dat één van zijn nieren beschadigd was en niet goed werkte. Elke morgen en avond kreeg hij 32 injecties in zijn arm tegen de pijn. Als leerling was hij zwaar betrokken in sport. Hij werd gepest op de middelbare school en nam bokslessen toen hij twaalf was. Hij studeerde muziektechnologie bij het City of Wolverhampton College.
Hij heeft een keer opgetreden voor een publiek van 26.000 mensen bij de Wolverhampton Wanderer's voetbalmatch. Hij deed de eerste keer auditie voor The X Factor in 2008 toen hij veertien was, in de vijfde serie. Toen bereikte hij de "Judges' Houses", maar Cowell vond dat hij nog niet klaar was voor de wedstrijd en vroeg hem om over twee jaar terug te komen. Liam ziet Justin Timberlake als één van zijn grootste invloeden. Hij zegt ook dat hij veel inspiratie haalt van de optredens van Take That-bandlid Gary Barlow.
 
NIALL HORAN
Niall James Horan, geboren op 13 september 1993, komt uit Mullingar, Westmeath, Ierland. Hij is de enige van de band die van Ierse afkomst is. Zijn moeder heet Maura Gallagher en zijn vader Bobby Horan. Hij heeft een oudere broer Greg. Zijn ouders scheidden toen hij vijf was. Hij en zijn broer leefden een tijdje afwisselend bij hun vader en hun moeder, maar na een aantal jaren beslisten ze bij hun vader in Mullingar te blijven wonen. Niall was een leerling bij Coláiste Mhuire, een christelijke jongensschool. Hij zat in het schoolkoor en trad jaarlijks op rond Kerstmis.
Voordat hij meedeed aan de The X Factor trad hij op in Ierland als bijvoorbeeld het voorprogramma van Lloyd Daniels in Dublin. Horan speelt gitaar sinds zijn kindertijd. Hij is ook een grote swingfan. Hij is grote fan van Frank Sinatra, Dean Martin en Michael Bublé. Hij is ook grote rockfan en is fan van The Eagles, Bon Jovi en The Script.
 
LOUIS TOMLINSON
Louis William Tomlinson, geboren op 24 december 1991, komt uit Doncaster, South Yorkshire, Engeland. Zijn moeder heet Johannah Poulston en zijn vader Troy Austin. Zijn ouders scheidden toen hij nog jong was en hij nam de achternaam van zijn stiefvader, Mark Tomlinson, aan. Hij heeft vijf jongere halfzusjes en twee ervan hadden een rol als baby's bij de televisieserie Fat Friends waar hij meedeed als figurant. Na Fat Friends ging hij naar een acteerschool in Barnsley. Hij had kleine rolletjes in een ITV1-film If I Had You en de BBC-dramaserie Waterloo Road. Hij was een leerling aan de Hall Cross School, een staatsschool, en was een voormalige leerling op de Hayfield Highschool. Hij bekende dat hij zijn eerste jaar op de Hayfield School niet had gehaald en het heeft overgedaan op de Hall Cross School.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten